Clicky


Zeventien nieuwe DAF's voor Wetron

Zeventien nieuwe DAF's voor Wetron
25-09-2019 09:32 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

WEERT - Wetron Transport & Logistics en TransMission Weert investeren andermaal flink in DAF. Onlangs hebben zij samen zeventien nieuwe trucks van dit merk besteld, namelijk: zes DAF LF 260 en elf DAF XF 480 trucks met Super Space Cab.

Ook vorig jaar heeft Wetron twaalf nieuwe DAF XF trucks ingezet. DAF is populair bij deze grote dienstverlener in transport en logistiek. De chauffeurs prijzen de cabine en fijne rij-eigenschappen. Het fleetmanagement is gecharmeerd van de goede service en de ondersteuning van de dealer en van het lage brandstofverbruik. De eerste zes trucks van de nieuwe order zijn recent door Allers Bedrijfswagens B.V. afgeleverd.

“Het gaat om vervanging van oudere trucks en om uitbreiding van het wagenpark”, zegt Fleet Manager Mike Geurts. “De LF is met name voor de activiteiten bij TransMission Weert. Dit bedrijf is sinds vorig jaar onderdeel van de Wetron groep. TransMission is gespecialiseerd in distributie van kleinere zendingen, waarvoor de LF uitermate geschikt is vanwege zijn compacte afmetingen en wendbaarheid. De chauffeurs rijden ook het liefst met een DAF. Ze voelen zich erin thuis en dan weten ze ook het optimale rendement uit de truck halen. We hebben gekozen voor de LF 260 19-tons uitvoering.Daarmee zit de laadvloer op gelijke hoogte met onze docks. Ook oogt deze truck net wat robuuster, dan zijn lichtere varianten."

Brandstofverbruik is ‘super’

De DAF XF 480 is bij Wetron met name voor het ‘grotere’ werk. “Vorig jaar hebben we al een aantal XF-trucks van de jongste Euro 6-generatie aangeschaft. De chauffeurs zijn erg tevreden en wij ook. Het brandstofverbruik is zeer goed. Een reden voor ons om ook voor dit jaar weer een aantal nieuwe DAF’s in te zetten.Het totale wagenpark bestaat uit zo’n 110 trekkende eenheden waarvan 75 trucks voor Wetron (75 procent DAF), en twintig trucks en vijftien busjes bij TransMission Weert."

Geurts noemt de service en het support van de dealer ook doorslaggevend voor de keuze. “DAF dealer Allers Bedrijfswagens zit dichtbij onze standplaatsen in Weert en Venlo. Er wordt snel gereageerd als er iets aan de hand is en zonodig wordt de truck opgehaald. Er gaat door de korte afstand weinig tijd verloren en de dealer biedt kwaliteit. Issues worden goed opgelost en dat is echt heel fijn als je verantwoordelijk bent voor een wagenpark, zoals in mijn geval.”

Intermodaal vervoer met truck en trein

Naast het traditionele wegtransport is Wetron specialist in intermodaal vervoer. Het bedrijf heeft een eigen treindienst, die vijf dagen per week pendelt tussen de regio’s Venlo en Milaan. “Op de wagons passen de laadeenheden die we op onze vrachtwagens vervoeren. Voor het transport van en naar Venlo hebben we een 40 tal vrachtwagens rijden en evenzoveel in de regio Milaan om goederen aan- en af te voeren van en naar onze klanten.”

Geurts: “Wij geloven in deze vorm van transport gezien de alsmaar groter wordende vraag naar duurzaamheid. Daarbij tellen ook de hogere toegestane laadgewichten, goede prijskwaliteitverhouding en het feit dat wij ook volumenieuze complete en deelladingen, inclusief ADR-goederen, probleemloos intermodaal kunnen vervoeren. Wetron beweegt voortdurend mee met deze ontwikkelingen. Met het distrubitienetwerk van TransMission in combinatie met de internationale transport- en logistieke warehouse-activiteiten biedt de Wetron goep een totaaloplossing voor al haar klanten.”

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • Bek en Verburg BV