Transport Online - Duitsland helpt Thomas Cook-dochter Condor

Duitsland helpt Thomas Cook-dochter Condor

Duitsland helpt Thomas Cook-dochter Condor
25-09-2019 09:21 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

FRANKFURT - De Duitse overheid schiet vakantievliegmaatschappij Condor te hulp met een overbruggingskrediet van 380 miljoen euro. De Duitse luchtvaarttak van de omgevallen Britse toerismegigant Thomas Cook kan daardoor, in tegenstelling tot activiteiten in de meeste andere Europese landen, actief blijven.

Condor-topman Ralf Teckentrup benadrukt dat de Duitse tak alleen in de problemen is geraakt door het faillissement van Thomas Cook. "We zijn een gezond bedrijf. Onze liquiditeit verdween in het verleden in de zakken van het moederbedrijf", zo zei hij tegen verslaggevers. "Deze voorziening helpt ons door de winter. In de zomer heeft een maatschappij als de onze geen hulp nodig."

Het krediet moet door de Europese Commissie nog worden getoetst aan de regels voor staatssteun. Zodra het krediet daarna beschikbaar komt, is het geldig voor zes maanden. De banen van "veel" van de 5000 medewerkers van Condor moeten hiermee volgens Teckentrup kunnen worden gered.

Thomas Cook ging maandag op de fles. Tienduizenden reizigers van de maatschappij, voor het grootste deel Britten, werden daardoor geraakt. De Nederlandse activiteiten zijn niet failliet, maar alle reizen zijn wel geschrapt. Van de meer dan honderd vliegtuigen van Thomas Cook worden er 59 gebruikt door Condor.

Met het overbruggingskrediet krijgt Condor nu de tijd op zoek te gaan naar een definitieve oplossing. De Duitse deelstaat Hesse, waar Condor is gevestigd, staat garant voor de helft van het krediet. Hesse benadrukt dat Condor moet werken aan een toekomst zonder Thomas Cook. Er zou al worden gesproken met overnamekandidaten.

Duitsland verstrekte in 2017 een noodkrediet van 150 miljoen euro aan de budgetvlieger Air Berlin. Dat bleek tevergeefs. "Wij zijn een ander geval dan Air Berlin", zo benadrukte Teckentrup.

Foto's

  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions