FNV akkoord met cao brandstofbedrijf Aircraft Fuel Supply

FNV akkoord met cao brandstofbedrijf Aircraft Fuel Supply
24-09-2019 19:26 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

SCHIPHOL - Vakbond FNV is akkoord met de nieuwe cao voor personeel van Aircraft Fuel Supply (AFS). Bij het bedrijf dat de brandstof levert op luchthaven Schiphol dreigden eerder nog acties, maar AFS kwam op het laatste moment met een verbeterd cao-bod.

"De leden hebben ingestemd met een nette loonsverhoging. Daarmee zijn de acties definitief van de baan", zegt FNV-bestuurder Jeroen Brandenburg. "Vooral het behoud van de leeftijdsdagen en het feit dat er geen verslechteringen komen, zijn belangrijke redenen om voor te stemmen."

De cao bij het bedrijf geldt overigens niet voor heel veel mensen, maar eventuele acties bij AFS hadden wel voor verstoring kunnen zorgen op Schiphol. De onderneming is verantwoordelijk voor de distributie van kerosine op de luchthaven.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden