Clicky


DHL Express verhoogt volgend jaar tarieven met 4,9 procent

DHL Express verhoogt volgend jaar tarieven met 4,9 procent
24-09-2019 17:24 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SCHIPHOL - DHL Express heeft aangekondigd per 1 januari 2020 zijn prijzen voor expresdiensten, voor zover die onder de gepubliceerde tarieven liggen, met gemiddeld 4,9 procent te verhogen. De gepubliceerde tarieven zelf worden dus niet verhoogd.

"DHL Express heeft aanzienlijk geïnvesteerd in zijn internationale netwerk om aan de hoogste verwachtingen te voldoen en een nog betere service aan klanten wereldwijd te bieden”, licht Ronald Leunisse, Managing Director DHL Express Nederland, toe.

“Dat begint met de investering in de kennis van onze mensen die allemaal opgeleid zijn tot Certified International Specialist. Naast opleiding investeren we ook in een goed werkklimaat wat in Nederland concreet wordt met een nieuwe cao die een eerlijke compensatie biedt voor het werk dat onze Specialisten leveren. Daarbij houden we rekening met nieuwe wet- en regelgeving die een kostenstijging als gevolg heeft. Ook verbeteren we continue onze infrastructuur wat DHL in staat stelt om innovatieve technologie en afleverprocessen op maat in te zetten die klanten als best-in-class service beschouwen. Het stijgende aantal pakjes in de e-commerce markt vraagt om aanvullende logistieke expertise. Daarom investeert DHL aanzienlijk in nieuwe, energiezuinige vliegtuigen en in zijn wereldwijde sorteercentra van Afrika en China tot Amerika, maar ook in eigen land. “

“In Maastricht openden we dit voorjaar een nieuwe vestiging die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsnorm en in Zwolle wordt binnenkort de nieuwste vestiging van het land geopend. Alle overige Service Centers in Nederland zijn recent toekomstproef en duurzaam gemaakt. Het resultaat is een top-of-the-line sorteertechnologie die een veelheid aan verwerkmogelijkheden biedt aan klanten. Deze huidige en toekomstige ontwikkelingen vormen een aanzienlijke bijdrage aan het verminderen van de milieubelasting van ons bedrijf, onze klanten en onze partners.“

DHL Express past zijn prijzen jaarlijks aan, rekening houdend met de inflatie, valuta-dynamiek en andere stijgende kosten in elk van de meer dan 220 landen en gebieden waar het actief is. Prijsaanpassingen variëren van land tot land, afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden, en zijn van toepassing op alle klanten waar contracten dit toestaan.