Transport Online - Boetes voor agressieve vliegtuigpassagiers

Boetes voor agressieve vliegtuigpassagiers

Boetes voor agressieve vliegtuigpassagiers
24-09-2019 13:57 | Algemeen | auteur ANP

HAARLEM - Vier passagiers die tijdens een vlucht van Dubai naar Amsterdam zoveel overlast veroorzaakten dat de gezagvoerder een tussenlanding moest maken, zijn door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot boetes van 1300 en 1800 euro. Aan Transavia moeten zij in totaal ruim 2000 euro schadevergoeding betalen. De straffen zijn gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De 23-jarige Mohamed A., de 24-jarige Maazen S., de 32-jarige Fadoua L. en haar 27-jarige zus Nora L. zaten tijdens de vlucht op 11 februari 2018 naast elkaar. Zij veroorzaakten urenlang overlast door hard te praten en tegen personeel en medepassagiers onder andere te roepen: "Als ik haar op straat tegenkom, steek ik haar lek". Toen zelfs een officiële schriftelijke waarschuwing niet hielp, besloot de gezagvoerder in Wenen te landen, waar de vier door de politie van boord zijn gehaald.

Volgens de rechtbank hebben de vier de veiligheid van het luchtvaartverkeer in gevaar gebracht, omdat het cabinepersoneel door hun gedrag alle andere werkzaamheden links moesten laten liggen. De vier - afkomstig uit Muiden, Amsterdam en Rotterdam - spraken de beschuldigingen twee weken geleden ten stelligste tegen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions