Transport Online - DHG koopt kavel in Rotterdamse haven voor SMARTLOG distributiecentrum

DHG koopt kavel in Rotterdamse haven voor SMARTLOG distributiecentrum

DHG koopt kavel in Rotterdamse haven voor SMARTLOG distributiecentrum
24-09-2019 13:22 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

SCHIEDAM - DHG heeft een kavel grond van 2,8 hectare aan de Ophemertstraat 1-9 in de Rotterdamse Waalhaven gekocht van Robesta Vastgoed B.V.. DHG zal op dit kavel een nieuw SMARTLOG distributiecentrum ontwikkelen.

De kavel aan de westzijde van de Rotterdamse Waalhaven was tot begin dit jaar in gebruik door afvalverwerkingsbedrijf Renewi (voormalig Van Gansewinkel). DHG zal er op risico een distributiecentrum van 20.000 m2 bouwen, dat ook te huur zal zijn in twee units van 10.000 m2.

Het distributiecentrum wordt gebouwd volgens het inmiddels beproefde SMARTLOG concept, maar wordt uniek vanwege de strategische locatie in de Rotterdamse Waalhaven, direct naast de Barge Terminal van UWT (United Waalhaven Terminals). Dankzij de samenwerking met UWT is het mogelijk om direct vanaf de Bargeterminal containers voor het warehouse af te laten leveren. Dit kan een substantieel kostenvoordeel per binnenkomende container opleveren ten opzichte van aanvoer vanaf de Maasvlakte per truck.

Deze aankoop past daarmee binnen de visie van DHG om haar SMARTLOG-ontwikkelportefeuille verder uit te breiden met locaties nabij logistieke hotspots of in havengebieden. De totale SMARLTOG ontwikkelportefeuille bedraagt inmiddels ruim 900.000 m2. DHG zal nog dit jaar starten met de bouw, de oplevering staat gepland in de tweede helft van 2020.

Verkoper werd bij deze transactie geadviseerd door het Industrial & Logistics team van JLL in collegiale samenwerking met De Mik bedrijfshuisvesting uit Rotterdam.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,677
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions