Clicky

 Streep door reizen Thomas Cook en Neckermann

Streep door reizen Thomas Cook en Neckermann
24-09-2019 13:17 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Thomas Cook en Neckermann zetten een streep door alle reeds geboekte reizen. Dat maakte Thomas Cook Nederland in een verklaring op de website bekend.

Als gevolg van het faillissement van het moederbedrijf Thomas Cook Group is de afgelopen periode gekeken naar mogelijkheden om de geboekte reizen bij Thomas Cook Nederland uit te blijven voeren. "Ondanks alle inspanningen is dit helaas niet gelukt. Daar komt bij dat het niet uit te sluiten is dat de klanten van Thomas Cook Nederland, die op korte termijn op vakantie gaan, geen gebruik kunnen maken van de door hen geboekte accommodatie", zo valt te lezen.

Thomas Cook Nederland deed eerder melding van financieel onvermogen bij garantiefonds SGR. Alle toekomstige boekingen komen nu te vervallen. Het is nog niet duidelijk of er een faillissement wordt uitgesproken over de Nederlandse activiteiten van Thomas Cook. Die behoren tot de continentale tak van de reisorganisatie en een beslissing moet nog worden genomen.

Eerder was al bekend dat Thomas Cook geen nieuwe reizen meer accepteerde. Ook werden de reizen die voor dinsdag op de planning stonden al geschrapt.

Mensen die met Thomas Cook al op vakantie zijn kunnen hun reis gewoon volgens schema afmaken. Mochten zich in het buitenland problemen voordoen, dan kunnen vakantiegangers contact opnemen met een speciaal noodnummer. Voor verdere instructies verwijst de reisorganisatie naar de website van het garantiefonds.

De SGR probeert samen met reisbureaus om vervallen reizen zo veel als mogelijk door te laten gaan. Dit kan bijvoorbeeld door de reizen om te boeken naar een andere touroperator. Tot einde winter hadden 40.000 tot 50.000 consumenten een vakantie gepland via Neckermann en Thomas Cook.

Foto's

  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats