Clicky


Sectormonitor: Aantal werknemers stijgt, arbeidsmarkt blijft krap

Sectormonitor: Aantal werknemers stijgt, arbeidsmarkt blijft krap
24-09-2019 11:31 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ZOETERMEER - Met een record aandeel van 41 procent ervaarden ondernemers, door een tekort aan personeel, belemmeringen voor hun bedrijfsactiviteiten in het tweede kwartaal dit jaar. Tegelijkertijd stijgt het aantal werknemers nu al 21 kwartalen op rij tot een totaal van 153.853. Dit blijkt uit de meest recente Sectormonitor transport en logistiek (hieronder te downloaden).

In de Sectormonitor worden per kwartaal arbeidsmarktontwikkelingen gemonitord van werknemers en werkgevers die zijn aangesloten bij SOOB/Pensioenfonds Vervoer. De Sectormonitor komt tot stand in opdracht van de sociale partners TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen. De uitvoering is in handen van Sectorinstituut Transport en Logistiek en is mogelijk dankzij SOOB.

Economische verwachtingen voor dit jaar en komend jaar voor de Nederlandse economie zijn dat de groei iets terug gaat lopen. Er is dus nog wel economische groei, maar het gaat iets minder hard.

Sectorinstituut Transport en Logistiek: "Goed nieuws is dat het aantal bedrijven, werknemers en chauffeurs verder blijft toenemen. Tegelijkertijd blijft de arbeidsmarkt (zeer) krap. Het aantal openstaande vacatures voor vrachtwagenchauffeurs, transportplanners en logistiek medewerkers ligt op een hoog niveau. Daarmee belemmert het tekort aan personeel veel ondernemers in hun bedrijfsactiviteiten. De sector werft daarom onder andere via de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl veel extra chauffeurs voor de sector."