Transport Online - Advocaten willen dat pers toegang krijgt tot Marengo-proces

Advocaten willen dat pers toegang krijgt tot Marengo-proces

Advocaten willen dat pers toegang krijgt tot Marengo-proces
24-09-2019 11:26 | Binnenland | auteur ANP

SCHIPHOL - De advocaten van de verdachten in het liquidatieproces Marengo hebben de rechtbank verzocht de pers bijzondere toegang te verlenen tot de zaak. Dat twitterde het kantoor van advocate Bénédicte Ficq. De rechtbank moet daarover nu een beslissing nemen.

De zogeheten pro-formazitting vindt plaats achter gesloten deuren in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol. Alleen procespartijen, zoals rechters, officieren van justitie, advocaten en de verdachten, mogen aanwezig zijn. Pers en publiek worden geweerd. Pas na afloop van de zitting dinsdag komt er een verklaring van de rechtbank, werd eerder op de dag aangekondigd.

Dat de zitting achter gesloten deuren plaatsvindt is een gevolg van de moord op de advocaat van de kroongetuige in het proces, Derk Wiersum. Die werd vorige week voor zijn woning in Amsterdam doodgeschoten.

Marengo draait om een reeks liquidaties die in opdracht van de voortvluchtige Ridouan Taghi zouden zijn uitgevoerd. Inclusief Taghi en de eveneens voortvluchtige Said Razzouki telt de zaak zestien verdachten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions