Clicky


Thomas Cook Nederland schrapt dinsdag vluchten

Thomas Cook Nederland schrapt dinsdag vluchten
23-09-2019 22:55 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - De reis van Nederlanders die dinsdag via Thomas Cook Nederland met het vliegtuig op vakantie wilden, gaat niet door. De reisorganisatie meldt dat hun vliegreis komt te vervallen. "Het gaat verspreid over de dag om ongeveer duizend passagiers", zegt een woordvoerster. "We hebben ze per mail en via social media op de hoogte gebracht." Om hoeveel vluchten het gaat, kon ze nog niet zeggen.

Het betreft vooral reizen naar Zuid-Europese zonbestemmingen vanaf Schiphol en Eindhoven Airport. Reizigers die vanaf woensdag zouden vertrekken wordt aangeraden te kijken op de website van Thomas Cook, neckermann.nl of sgr.nl. Daarop vinden ze meer informatie.

Thomas Cook Nederland heeft bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) melding gedaan van financieel onvermogen. Maar er is volgens de woordvoerster geen sprake van een faillissement, zoals wel het geval is bij de Britse Thomas Cook Group. Ook is er nog niet besloten of het bedrijf in Nederland bijvoorbeeld uitstel van betaling gaat aanvragen. Daarover vindt dinsdag verder overleg plaats.

Naar aanleiding van het Britse bankroet heeft Thomas Cook in Nederland gekeken naar mogelijkheden om de geboekte reizen hier uit te blijven voeren. "Ondanks alle inspanningen is dit helaas niet gelukt", stelt het bedrijf in een verklaring.

Dat de vertrekken op dinsdag komen te vervallen komt omdat het te kort dag is voor de SGR om te regelen dat de vluchten alsnog door kunnen gaan. Daarbij speelt mee dat Thomas Cook signalen heeft ontvangen van reizigers die al op hun bestemming zijn en door hun hotel zijn gevraagd om hun verblijf nogmaals te betalen. Dit soort problemen wil de organisatie dinsdag voorkomen.

Mogelijk hebben mensen die op een latere datum op vakantie zouden gaan meer geluk, omdat de SGR dan meer tijd heeft om te zorgen dat hun vertrek wel kan plaatsvinden. Mensen die al op vakantie zijn kunnen deze gewoon afmaken. De SGR raadt iedereen met vragen over de terugvlucht aan om contact op te nemen met de betreffende luchtvaartmaatschappij.

De SGR is een garantiefonds en dekt bij getroffen pakketreizen de vooruitbetaalde reissom.