Transport Online - Dode N321 bij Escharen is gezochte Johannes V.

Dode N321 bij Escharen is gezochte Johannes V.

Dode N321 bij Escharen is gezochte Johannes V.
23-09-2019 17:48 | Binnenland | auteur ANP

ESCHAREN - Een Nederlandse man die in Roemenië werd gezocht wegens een misdrijf, is maandag in Nederland in Escharen om het leven gekomen door een auto-ongeluk. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Den Bosch.

Het gaat om een 47-jarige Johannes V. die betrokken zou zijn bij de dood van het Roemeens meisje Mihaela Fieraru van 11 jaar.

De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht. Volgens het OM lijkt het erop dat de man bewust op een vrachtwagen is ingereden.

De politie in Oost-Brabant kreeg maandag iets na 16.00 uur een melding over het ongeval. Volgens een woordvoerder van de politie ging het om een frontale botsing op de Vegetasscheweg, een 80 kilometerweg in een buitengebied van de gemeente Grave. De verdachte man overleed ter plekke. De vrachtwagen kantelde door de klap maar de vrachtwagenchauffeur is voor zover bekend niet gewond.

De Roemeense politie verdenkt de Nederlander van het ontvoeren, verkrachten en vermoorden van het meisje, aldus Roemeense media. De man zou woensdag in Roemenië zijn aangekomen en het meisje op vrijdag in Gura Şuţii hebben ontvoerd toen ze uit school kwam. Haar lichaam werd zondag gevonden in een veld in het dorpje, ongeveer 50 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Boekarest.

Nadat zij vermist was geraakt, zou de Nederlander zijn verhoord als verdachte. Daarna is hij vrijgelaten en zaterdag zou hij ervandoor zijn gegaan.

Het OM wil verder niet ingaan op de omstandigheden en de betrokkene. Een woordvoerder verwijst naar de politie in Roemenië, die het onderzoek leidt. De Nederlandse politie ondersteunt dit waar nodig, aldus het OM.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,321

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions