Boetes geëist tegen agenten wegens geweld

Boetes geëist tegen agenten wegens geweld
23-09-2019 17:35 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Drie politieagenten die in oktober 2016 te hardhandig de wapenstok hanteerden tegen mensen die zich hinderlijk gedroegen, moeten mogelijk een boete betalen. Het Openbaar Ministerie eiste maandag voor de rechtbank in Utrecht tegen een van hen 750 euro en tegen twee anderen 500 euro boete. Volgens het OM hebben de agenten te snel en te fors geweld gebruikt tegen de overlastgevers.

Dat gebeurde in de nacht bij de McDonald's in Breukelen. Daar misdroegen een aantal mensen zich tijdens het wachten op hun bestelling. Ze zochten ook ruzie met andere klanten. De politie, die uiteindelijk met tien man daar was, sommeerde de vervelende gasten weg te gaan maar dat deden zij niet. Kort daarna trok de politie de wapenstok en vormde een linie. Toen de groep bleef staan, sloegen de agenten meermalen op ze in. Twee mensen deden aangifte.

De aanklager zei dat de drie agenten de betrokkenen ook hadden kunnen duwen of prikken met de wapenstok. Bovendien bleven ze slaan toen de groep al wegging. Het OM had de zaak tegen zes agenten geseponeerd en aan vier anderen een strafbeschikking opgelegd. Drie van hen accepteerden die niet en moesten voorkomen.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden