Transport Online - Vrachtwagenchauffeur gewond na ongeval op A50 [+foto]

 


Vrachtwagenchauffeur gewond na ongeval op A50

Vrachtwagenchauffeur gewond na ongeval op A50 [+foto]
23-09-2019 08:36 | Ongevallen | auteur Redactie

[update 12:30 uur] Een vrachtwagenchauffeur is maandagochtend rond 01:30 uur gewond geraakt toen hij met zijn vrachtwagen moest uitwijken voor een personenauto en hierdoor in volle vaart rechtdoor op een RIMOB(rimpelbuisobstakelbeveiliger) botste. De cabine van de vrachtwagen klapte hierbij voorover, en de chauffeur raakte hierbij gewond.

Meerdere ambulances, brandweer, en een traumaheli werden opgeroepen. De chauffeur, kon volgens het bedrijf waar hij voor werkt, zelfstandig uit de cabine kruipen en is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Hij kwam er wonderwel met enkele schaafplekken vanaf. Volgens de hulpdiensten mag de man van geluk spreken dat de trailer leeg was, en de cabine niet heeft “verpletterd”.

De schade is volgens rijkswaterstaat enorm. De RIMOB raakte zwaar beschadigd. Het ding zit normaal met een fundering van beton verankerd in de grond. De fundering was afgebroken en een blok beton kwam 15 meter verderop terrecht.

Ook de vangrail achter de RIMOB en verschillende verkeersborden werden uit de grond gereden. Nadat de vrachtwagen is weg gesleept moet de hele fundering worden uitgegraven. Vervolgens moet er een nieuwe geplaatst worden met hierop een nieuwe RIMOB. De vangrail daar achter moet opnieuw worden neergezet, en verkeersborden moeten teruggeplaatst worden.

Rijkswaterstaat denkt tot zeker 10:00 maandagochtend bezig te zijn. De afrit naar Ekkersrijt zal hierdoor waarschijnlijk afgesloten blijven tot de reparatie klaar is.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,592
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden