Clicky

 
Transport Online - Vliegverkeer Dubai kort plat na drone-alarm

Vliegverkeer Dubai kort plat na drone-alarm

Vliegverkeer Dubai kort plat na drone-alarm
22-09-2019 19:02 | Buitenland | auteur ANP/RTR

DUBAI - Twee vluchten naar de internationale luchthaven van Dubai zijn zondag omgeleid wegens de mogelijke aanwezigheid van drones. De aankomsten werden rond het middaguur (lokale tijd) ongeveer een kwartier stilgelegd.

Dubai International Airport is een van de drukste luchthavens in de wereld voor internationale reizigers. Volgens de exploitant van de luchthaven is het de tweede keer dit jaar dat het vliegverkeer stilligt wegens een drone-alarm. In februari lag het luchtverkeer voor een halfuur plat. De autoriteiten van Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) hebben nog niet gereageerd op het incident van zondag.

In juli 2018 zouden de door Iran gesteund Houthi-rebellen in Jemen de luchthaven van Abu Dhabi met een drone hebben aangevallen, maar dat spraken de VAE tegen.

Onbemande vliegtuigjes zitten het vliegverkeer vaker in de weg. Zo zorgden drones in december dagenlang voor grote overlast op het Britse Gatwick Airport, bij Londen. Op andere vliegvelden hebben zich vergelijkbare incidenten voorgedaan.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions