'Britse piloten Ryanair schorten acties op'

'Britse piloten Ryanair schorten acties op'
20-09-2019 17:48 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/RTR

DUBLIN - Britse piloten van Ryanair hebben hun eerder aangekondigde stakingsacties tot nader order opgeschort. Dat meldde de Ierse prijsvechter. De vliegers, die zijn aangesloten bij vakbond Balpa zouden deze maand eigenlijk nog eens vijf dagen het werk neerleggen in een roep om betere arbeidsvoorwaarden.

Volgens Ryanair gaan de acties die voor 21, 23, 25, 27, en 29 september op de agenda stonden niet door. Komende week gaan de partijen weer om tafel om te onderhandelen. Eerdere acties hadden voor de piloten niet het gewenste effect. De onderneming gebruikte niet-Britse piloten om het vluchtschema te laten draaien.

Sinds Ryanair eind 2017 vakbonden toestond hebben de piloten naar eigen zeggen nog geen loonbod ontvangen. Ryanair-baas Michael O'Leary bestempelde de eerdere stakingen als "complete mislukkingen". Ook acties in Spanje en Portugal sorteerden eerder weinig effect op de bedrijfsvoering van Ryanair. Volgens Balpa wordt de prijsvechter door de werkonderbrekingen wel op extra kosten gejaagd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,468

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden