Schiphol’s oefenvliegtuig FireFly is klaar voor de toekomst

Schiphol’s oefenvliegtuig FireFly is klaar voor de toekomst [+video]
20-09-2019 17:08 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SCHIPHOL - Het brandweerkorps van Schiphol heeft een heel bijzonder oefenvliegtuig: de FireFly. Dit vliegtuig bevindt zich op de brandweeroefenplaats op Schiphol. De afgelopen weken is de FireFly klaargestoomd voor de toekomst doordat er diverse aanpassingen aan het vliegtuig zijn gedaan. Onder andere de rechtervleugel van het vliegtuig is vervangen door een vleugel van het grootste passagiersvliegtuig ter wereld: de Airbus A380. De vleugel was eerst gebaseerd op een Boeing 747.

De nieuwe rechtervleugel heeft een gewicht van zo’n 28 ton. Een ander onderdeel van de upgrade is de motor en het landingsgestel, deze zijn nu ook gebaseerd op een Airbus A380. Nieuw is ook dat de motor van het oefenvliegtuig kan roteren, om er zo met waterstralen op te kunnen oefenen. Ook kan er extra rook naar de motor en het landingsgestel ingezet worden om extra scenario’s te kunnen simuleren.

“De veiligheid van passagiers en medewerkers is voor de luchthaven van groot belang. De brandweer Schiphol traint daarom iedere dag keihard met verschillende mogelijke luchthavenbrandincidenten. Binnen 3 minuten ter plaatsen, 24 uur per dag, 7 dagen per week. We zijn enorm blij met de aanpassingen aan de FireFly en dat daarmee de levensduur van het oefenvliegtuig verlengd is", aldus Alex Hagenbeek, Officier opleiding en training brandweer bij Amsterdam Airport Schiphol

De FireFly staat al sinds 2002 op Schiphol. Het is mogelijk om de FireFly aan de buitenzijde in brand te steken met drie motor-, landingsgestelbranden, een gebroken vleugelbrand of een oppervlaktebrand van bijna 860m2. Binnenin de FireFly zijn twaalf verschillende branden te maken. Hierdoor kunnen diverse scenario’s goed nagebootst worden.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden