Transport Online - Groep feestvierders toch naar Area 51 gekomen

Groep feestvierders toch naar Area 51 gekomen

Groep feestvierders toch naar Area 51 gekomen
20-09-2019 17:07 | Buitenland | auteur ANP/RTR

RACHEL - Een groep feestvierders is vrijdag naar Area 51 gekomen, de geheimzinnige testlocatie van de Amerikaanse luchtmacht. Mensen verzamelden zich bij het terrein in Nevada als reactie op het Facebook-initiatief 'Storm Area 51'.

Op het zwaarbewaakte terrein zouden stiekem buitenaardse ruimteschepen en hun bemanning verstopt zijn. De initiatiefnemer van het evenement had mensen opgeroepen het complex vrijdag te bestormen. In totaal zegden ruim 2 miljoen mensen toe, maar volgens lokale media hebben zo'n honderd mensen zich verzameld.

"Een stel willekeurige mensen droegen gekke kostuums bij de ingang van de basis", zei een bezoeker. "Waarom zou je dat willen missen? Het is een ervaring die je maar één keer in je leven meemaakt." Zo droegen sommige feestgangers ruimtepakken en maskers van buitenaardse wezens. Ook hadden sommigen spandoeken bij zich.

De festiviteiten zijn niet uitgelopen op een chaos, iets waar de Amerikaanse autoriteiten op voorhand bang voor waren. Eén vrouw wist de streng beveiligde toegangspoort te passeren en werd tijdelijk vastgehouden, maar ze is inmiddels weer vrijgelaten. "De mensen zijn hier vooral om te kijken wat er aan de hand is", zei een veiligheidsagent. "Ze komen hier om plezier te hebben."

De Amerikaanse autoriteiten waarschuwden mensen op voorhand niet naar Area 51 te komen. De basis, waar in 1947 een vliegende schotel zou zijn neergestort, wordt gebruikt om vliegtuigen te testen en luchtmachtpersoneel op te leiden.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions