Transport Online - Tbs na doden zoontje met zwaard in Arnhem

Tbs na doden zoontje met zwaard in Arnhem

Tbs na doden zoontje met zwaard in Arnhem
20-09-2019 14:06 | Binnenland | auteur ANP

ARNHEM - De rechtbank in Arnhem heeft vrijdag de 41-jarige Tevfik G. veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. De rechtbank vindt G. schuldig aan doodslag met een zwaard op zijn zoontje Bekiro (12) in Arnhem en aan een poging tot doodslag en bedreiging van zijn andere zoon (15).

G. stak zijn 12-jarige zoon op 22 december vorig jaar vijf keer, onder meer in zijn hart. Dat gebeurde in hun huis in de wijk Malburgen, toen de verdachte zijn oudere zoon aanviel en de 12-jarige te hulp schoot. De verdachte verkeerde in een psychose. De oudere broer sloeg op de vlucht, maar werd op straat nog achtervolgd door zijn vader met het zwaard.

G. is ontoerekeningsvatbaar verklaard vanwege een flinke psychotische stoornis of zelfs beginnende schizofrenie, mogelijk verergerd door cannabisgebruik, én een antisociale stoornis met narcisme. De rechtbank legde daarom geen celstraf op naast de tbs met dwangverpleging. De straf is zoals de officier van justitie had geëist.

De oudere zoon en de moeder hadden duizenden euro's shockschade gevraagd, maar dat wees de rechtbank af. Dat is te ingewikkeld voor de strafrechter en moet rustig door een bestuursrechter worden uitgezocht. De rechtbank sprak van een intens verdrietige zaak.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions