Clicky

 Meerdere bedrijfspanden Tilburg staan in brand

Meerdere bedrijfspanden Tilburg staan in brand [+foto's]
20-09-2019 08:48 | Brand | auteur ANP

TILBURG - [update 09:45 uur] De grote brand op een industrieterrein in Tilburg is onder controle. Halverwege de ochtend gaf de brandweer, die massaal was uitgerukt om het vuur te bestrijden, het sein brand meester. De brandweer verwacht nog wel lang bezig te zijn met nablussen.

De brand ontstond in de nacht van donderdag op vrijdag in bakkerij Maître Paul aan de Zevenheuvelenweg. Deze sloeg over naar drie omliggende panden. Op het moment dat het vuur uitbrak, waren er nog mensen aanwezig in de bakkerij, maar niemand raakte gewond. Voor zover bekend zijn er ook geen slachtoffers gevallen in de andere drie panden waar het vuur naar oversloeg. In een van die panden zit een oliebedrijf. Uit metingen bleken er geen gevaarlijke stoffen te zijn vrijgekomen. Verschillende media maakten melding van explosies, maar een woordvoerder van de brandweer zegt hiervan niets te hebben gehoord.

De brandweer zette 80 brandweerlieden in om de brand onder controle te krijgen. Daarbij kreeg de brandweer assistentie van de luchtmacht, die beschikt over een zogeheten schuimblusvoertuig. Deze kan worden ingezet voor het blussen van grote hoeveelheden brandende vloeistoffen.

In een NL-Alert werden mensen in de omgeving gewaarschuwd ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. De rookontwikkeling was fors, onder meer door plastic spullen in de brandende panden.

Burgemeester van Tilburg Theo Weterings ging naar het industrieterrein om zich te laten informeren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions