Clicky


Hudson's Bay voor eind dit jaar uit Nederland

Hudson's Bay voor eind dit jaar uit Nederland
19-09-2019 16:42 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Hudson's Bay Company (HBC) vertrekt voor het einde van het jaar uit Nederland. De warenhuisketen maakt dat momenteel bekend aan zijn personeel. Hudson's Bay heeft vijftien winkels in Nederland, er werken circa 1400 medewerkers.

De filialen, webshop en het hoofdkantoor worden "op of voor 31 december gesloten", aldus een verklaring. Het bedrijf heeft de afgelopen tijd "intensief samengewerkt met de ondernemingsraad en de bonden over een sociaal plan". Daarover is overeenstemming bereikt. Donderdag waren de filialen van Hudson's Bay gesloten. Op de deur van winkels in onder meer Amsterdam en Haarlem hing een brief met de tekst: Wegens een technische storing is onze winkel vandaag, 19 september, gesloten.

Onlangs meldde Het Financieele Dagblad op basis van uitgelekte documenten dat het bedrijf de handdoek in de ring zou gooien. Maar tot zeer recent werd aangegeven dat er nog geen definitieve beslissing was genomen over de activiteiten. "Er is een kans dat we winkels sluiten, maar de definitieve beslissing is er nog niet. Het proces loopt", zei hoofd Investor Relations van Hudson's Bay Company toen nog.