Clicky


Man ontkent doodsteken jogger in Groningen

Man ontkent doodsteken jogger in Groningen
19-09-2019 13:33 | Binnenland | auteur ANP

GRONINGEN - De man die verdacht wordt van het doodsteken van een hardloper in Groningen ontkent elke betrokkenheid. Donderdag verscheen hij voor het eerst in de rechtbank in Groningen voor een inleidende zitting.

De 26-jarige Milton T. zou op dinsdagavond 14 mei Hidde Bergman (27) met een mes in zijn rug hebben neergestoken op het Jaagpad. Bergman was in zijn woonplaats aan het joggen. Hij overleed ter plekke. Het Openbaar Ministerie gaat uit van moord. "Ik snap niet waarom ik verdachte ben", reageerde T. "Ik heb niemand vermoord en ben onschuldig."

T. werd begin juni aangehouden voor een vernieling. Toen agenten na twee dagen kleding van T. ophaalden, zagen ze een mes op zijn kamer in Groningen. Het mes zou lijken op het wapen waarmee Bergman is gestoken. Uiteindelijk bleek dit niet het geval. In de kamer werd ook een kladblok aangetroffen waarop T. volgens het OM heeft geschreven dat hij iemand heeft vermoord. De tekst was in het Papiaments. T. is geboren op Aruba. Hij woont sinds zes jaar in Nederland.

Het wapen is niet gevonden. Het zou gaan om een mes van winkelketen Action. Op camerabeelden van een filiaal in Groningen is te zien hoe een op T. lijkende man het mes koopt. T. heeft verklaard zichzelf te herkennen. Op een meshoes die vlakbij het slachtoffer werd gevonden, zat DNA van T.

De strafzaak wordt begin volgend jaar inhoudelijk behandeld, schat het OM in. T. wordt eerst psychisch onderzocht in het Pieter Baan Centrum. T. heeft verklaard stemmen te horen. Ook worden nog getuigen gehoord en wordt de telefoon van T. onderzocht. Zendmastgegevens wijzen uit dat de telefoon in de buurt moet zijn geweest van het plaats delict.

Volgens zijn advocate was de huiszoeking onrechtmatig, omdat de agenten alleen de kleding moesten ophalen en niet hadden mogen rondkijken. Ook zou het DNA onder dwang zijn afgestaan.

De verdachte blijft vastzitten.

Foto's

  • Bek en Verburg BV