Transport Online - Na 900.000 kilometer nieuwe IVECO X-WAY voor Den Dekker

Na 900.000 kilometer nieuwe IVECO X-WAY voor Den Dekker

Na 900.000 kilometer nieuwe IVECO X-WAY voor Den Dekker
19-09-2019 11:51 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

VEEN - Na 900.000 kilometer trouwe dienst heeft Den Dekker BV een IVECO Trakker ingeruild voor een IVECO X-WAY 10x4. Ondernemer Arie den Dekker is dan ook duidelijk: “De Trakker heeft het goed gedaan! Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van IVECO.” Inmiddels beschikt hij nu drie weken over zijn X-WAY en hij is er content mee. “De wagen biedt precies wat ik er van verwacht had: veel laadvermogen, lekker en rustig rijden en de auto is voorzien van alle moderne veiligheidssystemen.”

Den Dekker BV uit Veen is een bedrijf wat al meer dan 50 jaar bestaat. Arie den Dekker vertelt enthousiast over het familiebedrijf: “Mijn vader is ermee gestart en ik ben verder gegaan vanaf het jaar 2000. Op dit moment rijden we met vier auto’s waarmee wij het transport van zand, grind en menggranulaten voor onze klanten verzorgen. Onze klantenring zit in heel Nederland.”

Lucien Peskens (Sales Area Manager) is ontzettend trots op deze prachtige IVECO X-WAY voor Arie den Dekker: “Het is geweldig dat we hem hebben kunnen helpen en alles precies naar wens hebben kunnen maken.” Zo wilde hij graag een gestuurde sleepas, veel laadvermogen en een lager toerental dan zijn vorige auto’s. De IVECO X-WAY met een lucht geveerd onderstel en een motor zonder EGR en roetfilter sluit hier perfect op aan. “Ik heb samen met Adriaan Doorduin (Sales Engineer) het voertuig helemaal naar de wensen van Arie kunnen samenstellen en kijk dan ook met een fijn gevoel terug op de succesvolle samenwerking.”

Adriaan Doorduin vult Lucien Peskens aan: “Het is natuurlijk fantastisch om samen te werken met een bedrijf dat al ruim veertig jaar klant is bij IVECO Schouten.” Daarnaast licht Adriaan toe dat het de eerste X-WAY 10x4 kipper is die is afgeleverd bij een klant. “De wagen is erg licht en heeft geen naafreductie. Dit is voor een 10x4 kipper uitzonderlijk en draagt naast de gewichtsbesparing bij aan een beter brandstofverbruik. Een verdere gewichtsbesparing komt door het toepassen van de Hi-Tronix versnellingsbak en de 11 liter Cursor motor met 480 Pk. Deze motor heeft hetzelfde motorkoppel als de 13 liter Cursor motor met 510 Pk, maar is een stuk lichter en geeft bij deze toepassing tevens een behoorlijke brandstofbesparing.”

Het voertuig beschikt over een asfaltrem. Dit wil zeggen dat het voertuig door middel van een knop in de cabine constant een klein beetje remt als de wagen bij een asfaltmachine staat. Die machine duwt de wagen langzaam vooruit, maar hij rolt er niet van weg. Wat deze asfaltrem zo bijzonder maakt, is het feit dat remdruk instelbaar is door middel van een knop in de cabine. Dit systeem is door IVECO Schouten Almkerk ontwikkeld en ingebouwd.“Na 5.000 kilometer en drie weken gebruik is het brandstofverbruik al erg goed. Daarnaast ben ik ook zeer te spreken over de wegligging en het laadvermogen. Ik heb 31 ton netto laadvermogen, wat best veel is voor een 10x4. Ik kan nu eigenlijk alleen maar voordelen bedenken van onze aankoop”, aldus een enthousiaste Arie den Dekker.

De kipper is gebouwd door P. Ruizeveld BV en de wagen is gespoten door Dubbeldam Groep. Groeneveld Smeersystemen heeft een centraal smeersysteem gemonteerd. Daarnaast is de auto voorzien van een overdruksysteem. Een freshfilter zorgt ervoor dat er altijd schone lucht de cabine in wordt geblazen.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions