Staking treft 24 vluchten KLM, ook vertraging

Staking treft 24 vluchten KLM, ook vertraging
18-09-2019 13:52 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

SCHIPHOL - KLM heeft woensdag 24 Europese vluchten geschrapt vanwege de staking van grondpersoneel van 13.00 uur tot 17.00 uur. Ook zal de cao-actie leiden tot vertragingen, zegt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij.

De geschrapte twaalf "retourvluchten" (heen en terug) werden dinsdag al uit het vluchtschema gehaald. Er is vooralsnog geen sprake van ongeplande uitval.

KLM neemt maatregelen om de problemen te beperken. Zo worden passagiers opgeroepen om zonder ruimbagage te reizen, omdat het stakende grondpersoneel onder meer verantwoordelijk is voor de bagageafhandeling. "Als je niet zonder een grotere koffer kunt dan boeken we je uiteraard om."

Volgens de zegsman is de stakingsbereidheid onder het personeel deze keer minder groot dan bij de vorige twee stakingsdagen, maar concrete cijfers om dat te onderbouwen waren er nog niet. De afgenomen stakingsbereidheid zou aantonen dat veel medewerkers inzien dat een akkoord binnen handbereik is. "Er ligt een goed bod."NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden