Transport Online - Den Hartogh Logistics compenseert CO2-uitstoot met Shell

Den Hartogh Logistics compenseert CO2-uitstoot met Shell

Den Hartogh Logistics compenseert CO2-uitstoot met Shell
18-09-2019 13:46 | Milieu | auteur Redactie

ROTTERDAM - Shell en Den Hartogh Logistics hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend waarbij Den Hartogh de CO2-uitstoot van haar wagenpark gaat compenseren via deelname aan het CO2- compensatieprogramma van Shell. De Den Hartogh-vloot bestaat uit meer dan 620 trucks en 140 bedrijfswagens in diverse Europese landen. De bijdrage van Den Hartogh gaat naar internationaal gecertificeerde CO2-compensatieprojecten in Peru, Indonesië en Kenia.

De samenwerking met Shell sluit goed aan bij Den Hartoghs strategie van een bedrijfsvoering die gericht is op duurzame groei, rekening houdend met de milieueffecten die het werk met zich meebrengt. Den Hartogh legt de focus op een continue verbetering van haar bedrijfsprocessen en kiest gericht voor efficiënte en duurzame oplossingen waar mogelijk. Een van de directe doelen hierin is het minimaliseren van emissies.

Den Hartogh beschikt over moderne en zuinige trucks met Euro-6 motoren en speciale software, waarmee de brandstofconsumptie nog verder geoptimaliseerd wordt zonder dat dit invloed heeft op de rij-eigenschappen. Daarnaast monitort Den Hartogh continue het rijgedrag van de chauffeurs die periodiek getraind worden om zo veilig en efficiënt mogelijk te rijden, brandstof te besparen en zo de uitstoot van emissies te minimaliseren.

Pieter den Hartogh, Group Managing Director Den Hartogh Logistics: "We zijn enthousiast een volgende stap te kunnen zetten en onze milieu-impact te compenseren door deelname aan het CO2- compensatieprogramma van Shell. Wij willen andere bedrijven in onze sector inspireren en oproepen om ook stappen te zetten op het gebied van emissies."

Fedde Wielenga, Sales Manager Shell: "Wij zijn trots dat Den Hartogh zich als eerste grote logistiek dienstverlener actief in de chemische industrie heeft aangesloten bij ons initiatief. Ons doel is zo veel mogelijk bedrijven aan te laten sluiten bij het CO2- compensatieprogramma en zo gezamenlijk klimaatverandering tegen te gaan."

De CO2-compensatieprojecten die Den Hartogh ondersteunt, zijn onderdeel van het Shell Nature Based Solutions-programma en zijn gecertificeerd door de VCS (Verified Carbon Standard) en CCB (Climate, Community & Biodiversity) Standard. VCS is wereldwijd de meest gebruikte standaard voor de CO2-compensatieprojecten. Met de CCB (Climate, Community & Biodiversity) Standard wordt gewaarborgd dat projecten naast het aanpakken van klimaatverandering ook lokale gemeenschappen ondersteunen en de biodiversiteit behouden of verbeteren.

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen