Iran: beschuldiging VS is om druk te verhogen

Iran: beschuldiging VS is om druk te verhogen
18-09-2019 11:24 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

TEHERAN - De beschuldiging van de Verenigde Staten dat Iran achter de aanval op twee olie-installaties in Saudi-Arabië zit, is volgens de Iraanse president Hassan Rohani bedoeld om de druk op zijn land te verhogen. Dat meldt de Iraanse staatstelevisie.

"Terwijl ze psychologische en economische druk leggen op het Iraanse volk, willen ze de druk op Iran maximaal verhogen door laster te verspreiden", zei Rohani volgens staatsomroep IRIB. "Ondertussen gelooft niemand die beschuldigingen."

De Verenigde Staten verklaarden dat de luchtaanvallen van afgelopen weekend op Saudi-Arabië afkomstig waren vanuit het zuidwesten van Iran. Iran ontkent betrokkenheid. Houthi-rebellen uit Jemen hebben de verantwoordelijkheid voor de aanval opgeëist.

In een officiële brief aan de Verenigde Staten heeft Iran nogmaals benadrukt dat "het land niets met de aanval in Saudi-Arabië te maken heeft". De brief, waarin de Iraanse regering de beschuldigingen van president Donald Trump ontkent en veroordeelt, werd via de Zwitserse ambassade in Teheran aan de VS overhandigd.

Iran waarschuwde de Amerikanen tegelijkertijd dat "in het geval er actie tegen het land wordt ondernomen, er onmiddellijk een reactie zal volgen en dat die niet beperkt blijft tot een dreigement", zo meldt het officiële Iraanse persbureau IRNA.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,468

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden