Transport Online - Veertig uur taakstraf voor schipper die Alphense hefbrug blokkeerde

Veertig uur taakstraf voor schipper die Alphense hefbrug blokkeerde

Veertig uur taakstraf voor schipper die Alphense hefbrug blokkeerde
18-09-2019 11:23 | Incidenten | auteur Redactie

ALPHEN AAN DEN RIJN - Voer de vrachtschipper met zijn lading scherp op de klok, zoals hij op zitting zei? Of was hij bezig met een vakantietochtje, zoals hij eerder bij de politie had verklaard? Hoe het ook zij, toen op 5 augustus de spoorbrug in Alphen aan den Rijn voor hem gesloten bleef, was hij heel gefrustreerd. Hij besloot daarop de tweehonderd meter verderop gelegen hefbrug te blokkeren. Gisteren veroordeelde de politierechter de 50-jarige schipper tot een taakstraf van 40 uur.

Toen de schipper met zijn rijnaak aankwam bij de Alphense spoorbrug, kreeg hij van de brugwachter te horen dat de brug volgens de dienstregeling open zou gaan. De schipper was daar erg boos over en voer terug naar de achter hem gelegen hefbrug die op dat moment open stond.

Hij legde zijn schip onder luid getoeter van de scheepshoorn onder de hefbrug en bleef daar zo’n tien minuten liggen. Niet alleen boten konden er niet meer door, ook het autoverkeer liep vast op de belangrijke verbinding tussen de Goudse Schouw en de Steekterweg. Dat had ook gevolgen kunnen hebben voor de vlakbij gelegen ambulancepost.

De officier van justitie eiste een taakstraf van 120 uur. Volgens haar had de schipper de weg versperd en daarmee de veiligheid van het verkeer in gevaar gebracht. De politierechter zag dat anders: “Het is niet ongebruikelijk dat een brug open staat. Verkeer houdt daar rekening mee. Maar doordat u eronder ging liggen, kon de brug niet meer dicht. U heeft de brug tijdelijk onklaar gemaakt. U heeft eigen rechter gespeeld en dat mag niet.” Zij veroordeelde de schipper tot een taakstraf van 40 uur.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,526

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen