Clicky


Derk Wiersum, advocaat Nabil B. in Amsterdam doodgeschoten

Derk Wiersum, advocaat Nabil B. in Amsterdam doodgeschoten
18-09-2019 09:26 | Misdaad | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 10:59 uur] Het slachtoffer van de liquidatie woensdagochtend in Amsterdam is advocaat Derk Wiersum, die kroongetuige Nabil B. bijstaat in het liquidatieproces Marengo rond het criminele kopstuk Ridouan Taghi. De advocaat is in de buurt van zijn eigen huis op straat doodgeschoten, zegt een politiewoordvoerder.

De vrouw van de raadsman stond bij het slachtoffer, zeggen buurtbewoners. Of zij echt bij haar man stond toen de schietpartij plaatsvond, weet de politiewoordvoerder niet. Zij is in ieder geval niet gewond geraakt; behalve Wiersum zijn er geen slachtoffers, aldus de zegsvrouw.

Het schietincident had iets na 07.30 uur plaats aan de Imstenrade in Buitenveldert. De schutter is te voet gevlucht richting de Van Boshuizenstraat, aldus de politie. Het 44-jarige slachtoffer is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten.

De politie is vanwege het fatale schietincident op zoek naar een slanke 16- tot 20-jarige man, van ongeveer 1.75 meter. Hij is zwart gekleed, met een hoodie, staat in een melding op Burgernet. Wie denkt de verdachte te hebben gezien, mag 112 bellen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions