Transport Online - Grote economische schade door vertraging Zuidasdok

Grote economische schade door vertraging Zuidasdok

Grote economische schade door vertraging Zuidasdok
17-09-2019 19:06 | Politiek | auteur Redactie

ZOETERMEER - Het stilleggen van de werkzaamheden bij het project Zuidasdok is slecht nieuws voor handels- en productiebedrijven rondom Amsterdam en voor de bereikbaarheid van Mainports Schiphol, Amsterdam en IJmond. project Zuidasdok, dat in 2028 gereed had moeten zijn, loopt minimaal enkele jaren vertraging op.

Hiermee komt volgens bedrijvenvereniging evofenedex niet alleen de verdere ontwikkeling van de Amsterdamse Zuidas in gevaar, maar dit zal ook leiden tot economische schade door gebrekkige doorstroming op zowel het (internationale) spoor als op de Ring A10. Hierdoor zal de internationale concurrentiepositie van Nederland verslechteren en komt de ambitie om in Europa op kortere afstanden minder gebruik te maken van vluchten via Schiphol in het geding.

In het hoofdstuk over Infrastructuur en Waterstaat van de Miljoenennota staat dat minister Van Nieuwenhuizen heeft besloten het project Zuidasdok te heroverwegen. Het Rijk zal een nieuw onderzoek naar nut en noodzaak uitvoeren, waarbij vooral de kosten en de haalbaarheid opnieuw in kaart gebracht moeten worden.

Het project Zuidasdok behelst de ondertunneling, het verbreden en robuust maken van de Ring A10 en de uitbreiding van het treinstation Amsterdam Zuid naar zes sporen. Onmisbare schakels, omdat door de opening van de Noord-Zuidlijn en de verbinding OV-Schiphol-Amsterdam-Almere (OV-SAAL) het aantal reizigers op station Amsterdam Zuid en het verkeer op de A10 Zuid explosief zijn gestegen.

De bouwcombinatie ZuidPlus (Heijmans, Fluor en Hochtief) is, nadat Rijkswaterstaat het voorgestelde ontwerp voor het Zuidasdok afkeurde, afgelopen juni weggelopen uit de onderhandelingen en gestopt met het werk.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions