Clicky

 
Transport Online - 'Kabinet moet stikstofprobleem aanpakken'

'Kabinet moet stikstofprobleem aanpakken'

'Kabinet moet stikstofprobleem aanpakken'
17-09-2019 14:00 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Milieudefensie mist in de kabinetsplannen voor het komende jaar vooral goede oplossingen voor het stikstofprobleem. "De woningbouw ligt nagenoeg stil, terwijl verkeer en veeteelt veel meer stikstof uitstoten", reageert directeur Donald Pols op de Miljoenennota.

Wat Milieudefensie betreft gaat de maximumsnelheid omlaag en wordt de veestapel verkleind door boeren uit te kopen "voor een eerlijke prijs". "Rutte en co moeten laten zien dat Nederland vanaf nu normaal met de natuur kan omgaan", aldus Pols. "Koopkrachtplaatjes zijn waardeloos zolang het kabinet niets doet aan het stikstofprobleem."

De uitstoot van te veel stikstof verstoort de natuur. Bouw- en infrastructuurprojecten in de omgeving van beschermde zogeheten Natura 2000-gebieden liggen al maanden stil, omdat de regels voor de stikstofuitstoot volgens de Raad van State niet deugen. Het systeem is in strijd met Europese natuurwetgeving. Zolang er geen nieuw systeem is, ligt de verlening van vergunningen om in de buurt van natuur te bouwen stil.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions