Transport Online - Minder treinen tussen Amsterdam en Schiphol door defect

Minder treinen tussen Amsterdam en Schiphol door defect

Minder treinen tussen Amsterdam en Schiphol door defect
17-09-2019 13:35 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - Door een defect op het spoor rijden er veel minder treinen tussen Amsterdam Centraal en Schiphol. Volgens ProRail is slechts een van de twee sporen in gebruik. Volgens een woordvoerder blijven "nog enkele treinen" in de dienstregeling. Het herstel duurt naar verwachting tot woensdagochtend vroeg, meldt de spoorbeheerder.

NS waarschuwt voor vertraging en een drukke spits op dit traject door de beperkte treinenloop. Om die reden wordt reizigers geadviseerd om bijvoorbeeld met de metro van en naar station Amsterdam-Zuid te gaan en vanaf daar weer per trein naar Schiphol. Ook tussen Amersfoort en Schiphol is minder treinverkeer mogelijk. NS raadt aan via Utrecht te reizen en in elk geval de reisplanner te raadplegen.

Het defecte spoor ligt op een viaduct. Volgens de zegsman is bij een inspectie dusdanige slijtage geconstateerd dat er onmiddellijk herstelwerkzaamheden nodig zijn. De veiligheid is niet in het gevaar geweest, benadrukt hij.

Bij de werkzaamheden moeten onderdelen worden vervangen en wordt er gelijmd. Het uithardingsproces duurt volgens ProRail vermoedelijk tot 05.30 uur in de ochtend.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions