Transport Online - PitPoint wint eerste tender voor groengasstation in Lyon, Frankrijk

PitPoint wint eerste tender voor groengasstation in Lyon, Frankrijk

PitPoint wint eerste tender voor groengasstation in Lyon, Frankrijk
17-09-2019 11:40 | Buitenland | auteur Redactie

NIEUWEGEIN - Schone brandstoffenleverancier PitPoint heeft haar eerste tender in Frankrijk gewonnen. PitPoint gaat voor Berthelet Cars, een regionale vervoerder een groengastankstation ontwerpen, bouwen en beheren in Genas, een voorstad van Lyon. Bij het station gaan 30 bussen tanken die rijden op groengas dat deels in Frankrijk wordt geproduceerd.

Berthelet Cars opereert verschillende openbaar vervoerslijnen en heeft een sterke focus op diensten van en naar het vliegveld. Berthelet is begonnen met een groengas programma om in te spelen op de groeiende behoefte van klanten voor schonere brandstoffen. Het contract tussen PitPoint en Berthelet heeft een looptijd van 10 jaar. Jan Theo Hoefakker, Director Commercial Sales: “Wij zijn ontzettend trots en blij. Dit project sluit goed aan bij onze ambitie om, net als in Nederland, op maat gemaakte oplossingen voor busbedrijven te ontwikkelen en te beheren. Bovendien geeft dit project ons ervaring in werken in Frankrijk en kan het als een voorbeeld dienen voor toekomstige klanten.”

Het station moet in januari 2020 operationeel zijn. PitPoint garandeert capaciteit en beschikbaarheid voor de contractperiode aan de klant op basis van een SLA. Dit project bevestigt voor PitPoint dat het een juiste keuze heeft gemaakt door naar Frankrijk uit te breiden. Hoefakker: “We zagen in het Franse OV kansen voor groengas in de transitie naar zero emissie vervoer. Bussen worden minder intensief gebruikt en een groot aandeel van de bussen in de vloot rijdt lange afstanden. Hiermee is volledige overgang naar zero emissie nog een brug te ver.” Rijden op groengas is in Frankrijk een goed en haalbaar alternatief waarmee veel milieuwinst te behalen is. Bovendien is groengas ook in Frankrijk de meest kosteneffectieve brandstof voor CO2-reductie in verkeer en vervoer.

PitPoint is een internationale leverancier van schone brandstoffen met als doel schadelijke emissies te voorkomen. PitPoint ontwerpt, bouwt, financiert, exploiteert en onderhoudt openbare en privé tankstations voor LNG, CNG, groengas, waterstof en elektrische laadpunten voor bedrijven en overheden. Met meer dan tien jaar ervaring als systems integrator beschikt PitPoint over de data, kennis en middelen om schone brandstoffen beschikbaar en betaalbaar te maken. Wij streven ernaar onze visie van 100% schoon vervoer in 2030 mogelijk te maken door innovatie en samenwerking met onze partners. Samen zorgen wij ervoor dat uw transitie naar zero emissie vandaag kan beginnen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions