CNV: 'Schaf zelfstandigenaftrek helemaal af'

CNV: 'Schaf zelfstandigenaftrek helemaal af'
17-09-2019 08:37 | Financieel | auteur AFN

UTRECHT - De zelfstandigenaftrek, een belastingvoordeel voor zzp'ers, moet volledig worden afgeschaft. In plaats daarvan moet het kabinet een minimumtarief van 25 euro per uur voor zelfstandigen invoeren. Dat bepleit vakbond CNV naar aanleiding van al bekend geworden Prinsjesdagplannen.

Met de aftrek hoeven zelfstandigen over de eerste 7280 euro die ze verdienen geen belasting te betalen. De regering wil dit voordeel de komende tien jaar terugbrengen tot 5000 euro, om zo fiscale verschillen tussen zzp'ers en werknemers in vaste dienst kleiner te maken.

Volgens CNV leidt de zelfstandigenaftrek tot "perverse prikkels", omdat zzp'ers werknemers weg zouden concurreren. "De winst van de zelfstandigenaftrek komt dus in de praktijk bij de bedrijven terecht in de vorm van goedkope arbeid", stelt de vakbond. Zzp'ers zijn voor het opbouwen van een pensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering, wat de aftrekregeling mogelijk moet maken, volgens CNV veel meer gebaat bij een minimumtarief.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden