Clicky


 


'Veel vluchten Schiphol zonder natuurvergunning'

'Veel vluchten Schiphol zonder natuurvergunning'
16-09-2019 16:52 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - Veel vluchten van en naar Schiphol zijn illegaal omdat de luchthaven al jarenlang opereert zonder natuurbeschermingsvergunning. Dat stelt milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) in EenVandaag.

Volgens juristen kan dat betekenen dat het aantal vluchten op Schiphol drastisch omlaag moet. Het ontbreken van de vergunning wordt bevestigd door Schiphol zelf. "Dat betekent dat Schiphol in overtreding is en er daarmee sprake is van een illegale situatie", zegt voorzitter Johan Vollenbroek van MOB.

Vollenbroek heeft de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, dat verantwoordelijk is voor de vergunningverlening, formeel verzocht te gaan handhaven. Ook gaat hij een klacht indienen bij de Europese Commissie in Brussel.

In een reactie stelt Schiphol dat de luchthaven geen vergunning nodig heeft, omdat de luchthaven al ruim honderd jaar bestaat, dus lang voor de invoering van de Europese Natuurbeschermingsrichtlijnen en de Wet Natuurbescherming. Schiphol stelt dat de vliegoperatie van oudsher is gereguleerd door algemene regels, zoals de Wet Luchtvaart en niet door vergunningen die later zijn geïntroduceerd. "Schiphol heeft dan ook geen vergunning op grond van de Wet natuurbescherming aangevraagd."

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions