Clicky

 Qatar voert chartervluchten uit van Hong Kong naar Maastricht Aachen Airport

Qatar voert chartervluchten uit van Hong Kong naar Maastricht Aachen Airport
16-09-2019 11:42 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

MAASTRICHT - Zondag 15 september landde de eerste chartervlucht van Qatar Airways Cargo op Maastricht Aachen Airport met aan boord e-commerce goederen voor de Nederlandse en Europese markt. Deze vlucht is de eerste in een reeks van gezamenlijke charters door Easy Speed Hong
Kong en Worldtech Nederland die worden uitgevoerd door Qatar Airways Cargo.

Worldtech Nederland is een logistieke dienstverlener gespecialiseerd in (Chinese) e-commerce. Door een kernhub op te zetten voor overslagpunten over de hele wereld, willen zij de logistiek rondom e-commerce verder verbeteren. "Wij zien Maastricht als hart van Europa. En met (extra) chartervluchten bieden wij een logistieke oplossing voor de piek in e-commerce vracht in het hoogseizoen. Maastricht Aachen Airport biedt ons veel gemak bij het snel afhandelen van de vracht: 3 uur nadat de vracht is geland, is deze al ‘op de weg’ naar de eindklant. Die snelheid is essentieel bij e-commerce goederen’.

Easy Speed en Worldtech zijn van plan een reeks chartervluchten op Maastricht Aachen Airport uit te voeren. De vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 777 van Qatar Airways Cargo. Per vlucht kan ongeveer 100 ton aan vracht mee in het toestel.

"Limburg staat natuurlijk bekend als e-commerce regio. Door de goede multimodale verbindingen en de ligging in het centrum van een enorme consumentenmarkt. Dat wij als luchthaven hier nu ook onze rol in kunnen pakken is een echte aanvulling op onze bedrijfsactiviteiten, vertelt Jos Roeven, directeur van Maastricht Aachen Airport.

"Wij hopen natuurlijk van harte dat deze serie vluchten naar wens verloopt voor alle partijen en aanleiding biedt voor een vervolg."

Maastricht Aachen Airport is de tweede vrachtluchthaven van Nederland. Ondanks dat de hoeveelheid vracht op Nederlandse luchthavens in het eerste half jaar van dit jaar met ruim 7 procent afnam, steeg de gevlogen vracht op Maastricht Aachen Airport met ruim drie procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions