Man opgepakt voor bekladden oorlogsgraven

Man opgepakt voor bekladden oorlogsgraven
14-09-2019 11:53 | Binnenland | auteur ANP

MIERLO - De politie heeft zaterdagochtend in Mierlo een man opgepakt die ervan wordt verdacht graven en monumenten op het Britse oorlogskerkhof bij het Brabantse dorp te hebben beklad met onder meer een hakenkruis. De 36-jarige inwoner van Mierlo werd om 6.15 uur in zijn woning aangehouden, maakte de politie bekend. De man wordt zaterdag nog verhoord.

De bekladdingen op de Mierlo War Cemetery werden vrijdagochtend vroeg ontdekt. Op de binnenmuur van de kapel was een groot hakenkruis aangebracht en op de buitenmuur van de kapel stond in grote letters 'MH 17 lie' gekalkt. Ook de witte grafzerken op het ereveld van de Mierlo War Cemetery waren beklad. Vrijdag is meteen begonnen met een grote schoonmaakoperatie.

De bekladdingen vallen samen met de aanloop naar de herdenking van de bevrijding van dit deel van Brabant. Op de begraafplaats liggen Britten begraven die vanaf 17 september 1944 tijdens de operatie Market Garden rond Eindhoven sneuvelden. Op 21 september is het 75 jaar geleden dat Mierlo door de Britten werd bevrijd. De doden die toentertijd vielen worden de komende dagen herdacht.

De oorlogsbegraafplaats telt 664 graven.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden