Transport Online - 'Lichaam vermiste zakenman Tob Cohen gevonden'

'Lichaam vermiste zakenman Tob Cohen gevonden'

'Lichaam vermiste zakenman Tob Cohen gevonden'
13-09-2019 16:37 | Buitenland | auteur ANP

NAIROBI - In Kenia is het lichaam gevonden van de vermiste Nederlandse zakenman Tob Cohen (69). Volgens Keniaanse media lag het in een septic tank bij zijn huis in een buitenwijk van de hoofdstad Nairobi. De lokale recherchebaas George Kinoti sprak kort na de vondst van het stoffelijk overschot tegenover Keniaanse media van een "huiveringwekkende moord".

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat het departement door de Keniaanse politie op de hoogte is gesteld van de vondst van het lichaam van Cohen. Het ministerie verleent consulaire bijstand aan de familie van Cohen.

Tegen een lokale nieuwssite zei Kinoti dat de daders "hun tijd hebben genomen om hem te vermoorden". Volgens hem zijn er aanwijzingen dat Cohen gemarteld werd voor zijn dood. "Zijn gezicht, handen en nek waren vastgebonden voordat hij werd vermoord."

Vechtscheiding

De zakenman werd op 19 of 20 juli voor het laatst gezien. Volgens zijn Keniaanse echtgenote Sarah Wairimu, met wie hij verwikkeld was in een vechtscheiding, was hij naar Thailand vertrokken voor medische hulp. De vrouw werd eind augustus aangehouden voor betrokkenheid bij zijn verdwijning. Zij spreekt alles tegen.

Een week voor zijn verdwijning had Cohen aangifte gedaan van mishandeling door zijn vrouw. In de aangifte zegt zijn advocaat dat Wairimu haar man van de trap had geduwd, waardoor hij viel en een verwonding aan zijn hoofd opliep.

De 69-jarige Cohen was regiomanager van Philips in Oost-Afrika. De laatste jaren organiseerde hij golfreizen. Hij woonde sinds 1987 in Kenia.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions