Clicky


KLM verwijst passagier vaker naar trein

KLM verwijst passagier vaker naar trein
13-09-2019 15:26 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij KLM schrapt volgend jaar één van zijn vijf dagelijkse vluchten tussen Schiphol en Brussel om die te vervangen met treinreizen. Het gaat volgens de vliegmaatschappij om een eerste stap in de afbouw van korte-afstandsvluchten van Schiphol naar de Belgische hoofdstad.

Korte-afstandsvluchten oogsten veel kritiek. Ze zijn erg belastend voor het milieu, terwijl er alternatieven voorhanden zijn die voor minder uitstoot van broeikasgassen zorgen. KLM is naar eigen zeggen voorstander van het vervangen van korte-afstandsvluchten door treinritten. TUI Nederland maakte eerder deze week al bekend te stoppen met het aanbieden van vliegreizen naar Parijs. Klanten die een citytrip naar de Franse hoofdstad boeken, kunnen vanaf najaar 2020 niet meer voor het vliegtuig kiezen, maar moeten de trein of de auto nemen.

KLM vervangt de weggevallen capaciteit door stoelplaatsen op de hogesnelheidstrein Thalys in te kopen. De luchtvaartmaatschappij zoekt al langer naar mogelijkheden om korte vluchten te vervangen door treinritten en werkt daarbij samen met Thalys en NS.

De route tussen Brussel en Amsterdam van KLM wordt voornamelijk gebruikt door passagiers die op Schiphol overstappen op een vlucht naar een verdere bestemming. Thalys verwacht door de vermindering van het aantal vluchten, die na 29 maart van kracht is, per jaar 13.000 extra reizigers te vervoeren.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions