Clicky

 
Transport Online - Krimp in luchtvracht Schiphol zet ook in augustus door

Krimp in luchtvracht Schiphol zet ook in augustus door

Krimp in luchtvracht Schiphol zet ook in augustus door
13-09-2019 13:40 | Luchtvracht | auteur Redactie

SCHIPHOL - In augustus van dit jaar reisden er 6.8 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol. Ten opzichte van augustus vorig jaar nam het aantal stoelen per beweging gemiddeld toe met +2,0 procent, maar vanwege een daling in de bezettingsgraad (-1,1 procent) en afname in vliegbewegingen (-1.3 procent), was de totale afname in reizigers deze maand -0,5 procent. Het aantal reizigers dat op Schiphol vertrok of aankwam nam af met -0,1 procent en het aantal reizigers met een overstap nam af met -1,0 procent, vergeleken met dezelfde maand vorig jaar.

Vracht

De krimp van het aantal vrachtbewegingen zette zich voort in augustus. In augustus 2019 zagen we -10,0 procent minder vrachttoestellen Schiphol aandoen ten opzichte van augustus vorig jaar. De gemiddelde vracht belading voor vrachttoestellen en voor passagiersvluchten namen af, resulterend in -10,9 procent krimp in volume.

Passagiersbestemmingen

In augustus reisden 4.8 miljoen passagiers van en naar Europese bestemmingen (-0,3 procent). Oostenrijk en Italië zijn bestemmingen die snel aan populariteit winnen (respectievelijk +13 procent en +7 procent). Andere bestemmingen aan de Middellandse Zee hebben het moeilijker. Frankrijk, Spanje en Griekenland daalden in passagiersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Schiphol verwelkomde in mei 2.0 miljoen intercontinentale reizigers (-0,5 procent). Verkeer naar Japan en de Verenigde Arabische Emiraten nam flink toe met respectievelijk 20 procent en 13 procent. USA groeide met bijna 6.8 procent, bestemmingen San Francisco en Boston zagen de grootste toename aan reizigers. Door het wegvallen van Jet Airways daalt het verkeer met India nog steeds met meer dan de helft.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden