Arrestaties op actiedag bij luchthaven Heathrow

Arrestaties op actiedag bij luchthaven Heathrow
13-09-2019 10:12 | Buitenland | auteur ANP/RTR

LONDEN - De Britse politie heeft twee mannen gearresteerd die bij de Londense luchthaven Heathrow een drone wilde laten vliegen. Dat meldden Britse media. De arrestanten behoren tot een groep milieuactivisten die hadden aangekondigd het vliegverkeer te willen verstoren met onbemande toestelletjes.

Volgens de activisten heeft de politie het signaal naar de drone verstoord zodat deze de lucht niet kon worden ingestuurd. De luchthavenautoriteiten meldden dat er van verstoring geen sprake was en dat het vliegverkeer volgens schema verliep.

Milieuactivisten van de groep 'Heathrow Pauze' kondigden eind vorige maand aan het vliegverkeer in de war te zullen sturen door onbemande vliegtuigjes in afgesloten zones rond het vliegveld te laten vliegen. De groep wil de Britse regering onder druk zetten meer maatregelen te nemen om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan.

Donderdag pakte de politie al vijf mensen op die plannen zouden hebben om het vliegverkeer vrijdag te verstoren.

Een actievoerder verklaarde in een video dat de actiegroep last had van technische problemen en dat een meegenomen drone niet wilde vliegen. Hij kon niet vertellen wat de groep verder van plan is.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,786
Diesel1,476

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden