Clicky

 
Transport Online - Grote landelijke controle Duitsland afgerond: vooral slechte banden en onvoldoende ladingzekering [+foto's]

Grote landelijke controle Duitsland afgerond: vooral slechte banden en onvoldoende ladingzekering

Grote landelijke controle Duitsland afgerond: vooral slechte banden en onvoldoende ladingzekering [+foto's]
12-09-2019 20:18 | Controles | auteur Redactie

BERLIJN - In heel Duitsland vonden vandaag, donderdag 12 september, transportcontroles plaats. De controle is inmiddels afgerond meldt de Duitse politie donderdagavond. Hieronder enkele resultaten uit verschillende delen van Duitsland.

Op de A61 bij Gundersheim stond een controlepost en een afstandsmeetstation. In totaal werden hier 70 vrachtwagens gecontroleerd. In totaal 45 van hen vertoonden gebreken maar de meesten betroffen enkel lichte overtredingen.

Een houttransport was echter aanzienlijk overbeladen. In plaats van de toegestane 40 ton woog de combinatie maar liefst 55,6 ton en moest daarom worden gelost. Een Poolse chauffeur kreeg een boete vanwege het rijden zonder rijbewijs en de chauffeur van een Albanese autotransporter bleek illegaal in Duitsland te verblijven en zonder toestemming voor een Duitse autohandelaar te rijden.

In de districten Verden en Osterholz werden rond de 50 vrachtwagens gecontroleerd. In twee gevallen werden revisiebepalingen genegeerd, drie keer werd de lading niet goed gezekerd, vier keer werden de afmetingen en gewichten overschreden en hadden elf chauffeurs de sociale wetgeving overtreden. Twee vrachtwagenchauffeurs mochten hun rit niet voortzetten.

Op de B210 werden ongeveer 70 vrachtwagens gecontroleerd. "Bij bijna elke gecontroleerde vrachtwagen konden we allerlei soorten overtredingen vinden", zegt politiewoordvoerder Bachem. Bij sommige vrachtwagens waren er zelfs meerdere overtredingen tegelijkertijd. "Dit was bijvoorbeeld het geval als de bestuurder zijn pauzes niet respecteerde, de lading niet was gezekerd en de truck zich ook nog eens in een zeer slechte technische staat bevindt."

Er werden ook langs de B210 meerdere boetes uitgedeeld vanwege overbelading, gebrek aan ladingzekering, schending van sociale voorschriften, slechte technische staat enz. "In één geval waren de banden zo versleten dat we scheuren aan de buitenkant van de band konden zien en helemaal naar het karkas konden kijken." In twee gevallen werd de rit ter plaatse verboden, omdat in beide gevallen dergelijke tekortkomingen bestonden die geen veilige deelname aan het verkeer meer konden garanderen.

Op de A30 bij Osnabrück controleerden meer dan 30 politieagenten in totaal 100 voertuigen. Er werden meer dan 100 overtredingen gevonden, soms meerdere bij één voertuig. In 13 gevallen werd de verdere rit verboden. Daarnaast werd voor 2.500 euro aan boetes geind.

Ook hier werd een vrachtwagen met behoorlijke overbelading beboet. De vrachtwagen woog 52 ton in plaats van de toegestane 40 ton. De chauffeur moest het te veel aan lading overladen in een andere vrachtwagen.

"Overbelasting en onvoldoende ladingzekering hebben vandaag gedomineerd, en sommige vrachtwagencontroles hebben grote tekortkomingen aan het licht gebracht, en ons primaire doel is het verbeteren van de verkeersveiligheid", aldus de politie van Osnabrück.

In Hamm werden eveneens 100 voertuigen gecontroleerd. Drie vrachtwagens mochten hier hun rit niet vervolgen omdat de banden geen profiel meer hadden.

Eén chauffeur moest een pauze nemen van 25 uur aaneengesloten omdat hij de rij- en rusttijden had overtreden. Een bestuurder moet nu een gedwongen pauze nemen van 25 uur omdat hij van tevoren heeft overtreden tegen alle rij- en rusttijden. In totaal werden in Hamm 17 gevallen van gebrekkige ladingzekering gevonden.

Er werden zeven boetes uitgedeeld voor overtreding van de rij- en rusttijden. Eén transportbedrijf moest twee voertuigen tegelijk achterlaten. De eerste chauffeur reed met een vrachtwagen waarvan alle vier de banden nauwelijks een bandenprofiel hadden. Toen het vervangende voertuig van het bedrijf iets later arriveerde, waren de agenten ter plaatse geschokt - ook hier waren de banden zo versleten dat ook hij zijn vrachtwagen moest achterlaten. Vijf chauffeurs moesten ter plaatse een boete betalen. Daarnaast zijn nog 27 andere overtredingen geconstateerd.

Op de A7 werden in totaal 75 voertuigen en hun chauffeurs gecontroleerd. Bij in totaal 54 voertuigen zag de politie overtredingen. Opnieuw voor met name slechte banden en onvoldoende ladingzekering. Een zwaar transport mocht de rit niet voortzetten omdat deze niet over de juiste documenten beschikte.

Eén chauffeur wordt verdacht van zwart werken. De douane onderzoekt deze zaak nu.

In Münster werden in totaal 120 vrachtwagens gecontroleerd. Hier lag de focus op de rij- en rusttijden, de technische staat van de voertuigen, ladingzekering en voldoende afstand houden op de voorligger(s).

In vijf gevallen was er sprake van overbelading. Twee keer was er sprake van onvoldoende ladingzekering. Vier chauffeurs kregen een boete voor het gebruik van de smartphone tijdens het rijden.

Vier vrachtwagens werden stilgelegd na de controle ter plaatse omdat ze technische gebreken vertoonden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden