Transport Online - Middeninkomens krijgen er ruim 2 procent bij

Middeninkomens krijgen er ruim 2 procent bij

Middeninkomens krijgen er ruim 2 procent bij
12-09-2019 19:31 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Mensen met een midden- en hoger inkomen gaan er volgend jaar flink op vooruit. Het kabinet rekent voor hen op ruim 2 procent extra koopkracht, bevestigen Haagse bronnen na berichtgeving van RTL Nieuws.

Mensen met een lager inkomen moeten het met een iets kleinere koopkrachtstijging doen. Zij zouden 1,4 tot 1,8 procent meer koopkracht kunnen verwachten.

De koopkrachtcijfers worden altijd op Prinsjesdag bekendgemaakt en zijn tot die tijd strikt geheim. Maar RTL Nieuws bemachtigde de zogeheten augustusbrief, waarop de Miljoenennota wordt gebaseerd. Tussen die brief en de uiteindelijke Prinsjesdagstukken zit doorgaans weinig licht.

Om ervoor te zorgen dat mensen volgend jaar wat meer te besteden hebben, tast het kabinet in de buidel. Als er geen extra geld op tafel zou komen, zou de koopkracht gemiddeld maar met 1,2 procent stijgen, raamde het Centraal Planbureau vorige maand.

Vrijwel alle regeringspartijen beklemtoonden de afgelopen weken dat de middengroepen een extraatje verdienen. Hoe dat wordt betaald is nog onduidelijk. Wel lekte al uit dat bijvoorbeeld een aftrekpost voor zzp'ers stevig wordt ingeperkt en dat de verlaging van de winstbelasting voor bedrijven wordt uitgesteld.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions