Clicky

 
Transport Online - Grote politieactie op bedrijventerrein in Beverwijk

Grote politieactie op bedrijventerrein in Beverwijk

Grote politieactie op bedrijventerrein in Beverwijk
12-09-2019 13:47 | Misdaad | auteur ANP

BEVERWIJK - [update 19:00 uur] Bij de grote politieactie tegen witwassen op een bedrijventerrein in Beverwijk heeft de politie tot nu toe ruim 150.000 euro in beslag genomen. Het geld zat in geldtelmachines en was verstopt in geheime bergplaatsen, onder meer in een systeemplafond. De politieactie duurt volgens een woordvoerder nog de hele avond. "Verdachten die zijn of worden aangehouden, zullen op een later tijdstip worden gehoord."

De politie, de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst, het Openbaar Ministerie (OM) en de Belastingdienst vielen donderdagmiddag in Beverwijk tientallen telecomwinkels binnen. Ze worden doorzocht in een groot onderzoek naar ondergronds bankieren. Er doen 250 agenten en ambtenaren mee en er worden geldhonden ingezet. Computers en administratie zijn in beslag genomen. Het bedrijventerrein is volledig afgesloten van de buitenwereld.

"Het vermoeden bestaat dat de telecomhandel slechts een façade was om het verplaatsen van grote geldbedragen mogelijk te maken en te verhullen. Door de jaren heen zijn er op deze wijze vermoedelijk miljoenen euro’s verplaatst via telecombedrijven op het terrein", aldus een woordvoerder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden