Transport Online - Rotterdam reserveert 15,5 miljoen euro voor songfestival

Rotterdam reserveert 15,5 miljoen euro voor songfestival

Rotterdam reserveert 15,5 miljoen euro voor songfestival
12-09-2019 12:02 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - Voor het organiseren van het Eurovisiesongfestival trekt de gemeente Rotterdam bijna 15,5 miljoen euro uit. Dat staat in het bidbook dat donderdag tijdens een vergadering van de gemeenteraad is vrijgegeven. De volledige begroting is in de vrijgegeven stukken onleesbaar gemaakt.

Hoe het geld wordt uitgegeven, blijft geheim. Verder is een overzicht gemaakt van het aantal hotelkamers in Rotterdam. Welke hotels zijn gereserveerd is niet duidelijk en ook blijft geheim welke afspraken daarover zijn gemaakt. In de gepubliceerde stukken staan ook mogelijke podiumopstellingen. Een voorgestelde plattegrond voor Ahoy, waar het liedjesfestival plaatsvindt, is onleesbaar gemaakt.

Voor een vergelijkbaar bedrag (circa 15,5 miljoen) zoekt de stad nog financiële dekking. Het gemeentebestuur overweegt onder meer de toeristenbelasting te verhogen. De Tweede Kamer ziet er weinig in om tientallen miljoenen aan het evenement uit te geven.

Na bezoeken van de songfestivalcommissie van NPO, AVROTROS en NOS en het doornemen van de voorstellen van Maastricht en Rotterdam, als overgebleven kandidaten, viel eind vorige maand de keuze op Rotterdam als songfestivalstad. De halve finales van de 65e editie van het liedjesfestijn zijn op dinsdag 12 en donderdag 14 mei. Op zaterdag 16 mei is de finale.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions