Transport Online - Supermarkt zet kassa terug in kassaloze winkel

Supermarkt zet kassa terug in kassaloze winkel

Supermarkt zet kassa terug in kassaloze winkel
12-09-2019 11:40 | Buitenland | auteur ANP

Albert Heijn is niet de enige supermarktketen die experimenteert met winkels zonder kassa's. In Groot-Brittannië deed Sainsbury's het ook met een proefwinkel in Londen, maar dat is geen succes geworden. Daarom heeft de keten besloten om weer een ouderwetse kassa in de proefwinkel te plaatsen. Achter die kassa komt een medewerker van vlees en bloed te zitten. Ook krijgt de supermarkt twee zelfscankassa's.

De kassaloze winkel stond in de wijk Holborn in Londen. Alle kassa's waren uit de winkel gehaald. Mensen moesten hun boodschappen scannen met een smartphone-app van Sainsbury's. Daarna konden ze naar buiten lopen. Bij het uitchecken werd het geld automatisch afgeschreven.

Dat was althans de gedachte. De praktijk was anders. Veel klanten wilden na het scannen op de oude manier afrekenen. Bij de informatiebalie in de winkel ontstonden lange rijen van mensen die dachten dat ze daar konden betalen, vooral op drukke momenten. Het drong niet door dat kassaloos betekende dat er geen kassa was. "Het is duidelijk dat niet alle klanten klaar zijn voor een winkel zonder kassa's", aldus Sainsbury's.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions