Transport Online - Maastricht tegen 'wurgcontract' songfestival

Maastricht tegen 'wurgcontract' songfestival

Maastricht tegen 'wurgcontract' songfestival
12-09-2019 11:28 | Binnenland | auteur ANP

MAASTRICHT - Maastricht weigerde een door de NPO voorgelegde samenwerkingsovereenkomst over het songfestival te tekenen. Volgens de Maastrichtse wethouder John Aarts van financiën (VVD) was dit een 'wurgcontract', zo staat in de notulen van een besloten vergadering op 8 augustus.

In de overeenkomst van de NPO stonden volgens wethouder Aarts zaken die eerder niet aan bod waren geweest, en die erop neerkwamen dat alle risico's op de stad en zalencentrum het MECC zouden worden afgewenteld. De gemeenteraad van Maastricht besloot tijdens de vergadering niet te tekenen voor deze 'carte blanche'. De raad verwierp ook een eis van de NPO om zalencentrum MECC grondig te verbouwen en besloot een nieuwe overeenkomst voor te leggen waarin de financiële risico's beter waren afgedekt.

De NPO laat in een reactie weten dat het organiseren van het Eurovisiesongfestival "een grote verantwoordelijkheid" is, waarin de gaststad een cruciale rol heeft. "Het past daarom dat er tussen de organiserende omroep en de gaststad gedegen afspraken worden gemaakt in een samenwerkingsovereenkomst."

Op 30 augustus koos de NPO voor Rotterdam als locatie voor het Eurovisiesongfestival. Deze keuze is volgens de omroep op inhoudelijke gronden gemaakt. "Zoals bekend was de betere geschiktheid van de voorgedragen locatie het belangrijkste argument", staat in de reactie. Daardoor heeft de selectiecommissie niet meer gekeken naar de aanvullingen die Maastricht wilde opnemen in de samenwerkingsovereenkomst, aldus de NPO. "Voor de duidelijkheid: en heeft dus ook geen rol gespeeld in de keuze voor de stad."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions