Al-Qaeda-leider roept op tot nieuwe aanslagen

Al-Qaeda-leider roept op tot nieuwe aanslagen
11-09-2019 19:50 | Buitenland | auteur ANP

BEIROET - Aiman al-Zawahiri, het hoofd van terreurorganisatie al-Qaeda, heeft zijn aanhangers opgeroepen om nieuwe aanslagen te plegen op de Verenigde Staten, Israël en hun westerse bondgenoten.

Hij deed dat via een videoboodschap exact 18 jaar na de aanslagen van 11 september 2001, die door al-Qaeda werden gepleegd. Nieuwe aanslagen moeten volgens al-Zawahiri een vergelding zijn voor de misdaden die worden gepleegd tegen het Palestijnse volk. "Wie tegen ons samenspant, verdient het om opgejaagd te worden", aldus al-Zawahiri.

De Egyptenaar al-Zawahiri is de opvolger van Osama bin Laden, die op 2 mei 2011 in Pakistan werd vermoord door Amerikaanse commando's. Net als zijn voorganger leeft hij op een geheime plaats. Hij zou zich momenteel schuilhouden in het grensgebied tussen Afghanistan en Pakistan.

Door de aanslagen in 2001 vielen op verschillende plaatsen in de Verenigde Staten bijna 3000 doden.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden