Aanhouding na drogeren 94-jarige man

Aanhouding na drogeren 94-jarige man
11-09-2019 19:11 | Misdaad | auteur ANP

AMSTERDAM - De politie in Amsterdam heeft woensdag een 61-jarige vrouw uit Zaanstad aangehouden die ervan wordt verdacht een 94-jarige man te hebben gedrogeerd. De vrouw meldde zich zelf, nadat de politie de kwestie dinsdagavond had behandeld in Opsporing Verzocht.

De vrouw wordt ervan verdacht dat zij in april de man in zijn woonruimte in een verzorgingstehuis heeft gedrogeerd, waarna ze er vandoor is gegaan met zijn bankpas. Vlak daarna is een aanzienlijk geldbedrag van zijn rekening opgenomen, meldt de politie.

Het slachtoffer werd uren later uitgedroogd, verward en onderkoeld aangetroffen in zijn kamer. Hij moest dagenlang bijkomen in het ziekenhuis.

De vrouw en het slachtoffer hadden elkaar eerder ontmoet in het verzorgingstehuis. Na een praatje bleek dat de twee het goed met elkaar konden vinden, waarna ze uit eten zijn geweest. De recherche vermoedt dat de vrouw op een berekenende manier bezig is geweest om het vertrouwen van het slachtoffer te winnen.

Na de uitzending van Opsporing Verzocht waren vijf tips binnengekomen. Van de vrouw zijn herkenbare beelden uitgezonden.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden