Transport Online - Dode en gewonden door koolmonoxidevergiftiging in Doesburg

Dode en gewonden door koolmonoxidevergiftiging in Doesburg

Dode en gewonden door koolmonoxidevergiftiging in Doesburg
11-09-2019 09:47 | Binnenland | auteur ANP

DOESBURG - [update 11:45 uur] Een man is door koolmonoxidevergiftiging in een woning in het Gelderse Doesburg om het leven gekomen. Twee anderen zijn in zorgwekkende toestand in ziekenhuizen opgenomen, melden de hulpdiensten.

De slachtoffers horen bij een gezin van veertien die samen woonden in het huis aan de Monseigneur Bekkerslaan, dat bestaat uit twee met elkaar verbonden woningen. De overleden man is de vader, de twee slachtoffers die in het ziekenhuis zijn opgenomen zijn de moeder en een minderjarig kind, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio Gelderland-Midden.

De elf anderen zijn allemaal kinderen uit het gezin. Een aantal van hen is volwassen. De elf zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Bij hen zijn geen medische problemen vastgesteld. Een deel is in het ziekenhuis bij hun opgenomen familie, de anderen zijn opgevangen in de kantine van een sportclub om de hoek.

Aanvankelijk meldde de veiligheidsregio dat drie personen met ernstige gezondheidsproblemen werden gereanimeerd, maar uiteindelijk blijkt alleen de vader te zijn gereanimeerd. Dat mocht echter niet meer baten.

De problemen werden ontdekt door het gezin zelf, bij het opstaan, aldus de woordvoerder. De brandweer onderzoekt nog wat de exacte oorzaak is van de koolmonoxidevergiftiging. Het vermoeden is dat er iets aan de hand was met de cv-ketel. "Er wordt naar gekeken, ook om erachter te komen of buren zich zorgen moeten maken." Op dit moment zijn geen omliggende woningen ontruimd.

Burgemeester Loes van der Meijs-van der Laar van Doesburg is naar de plek van het incident en de slachtoffers gegaan. "Ik ben enorm geschrokken en leef ontzettend mee met de slachtoffers", aldus de burgemeester. De gemeente houdt woensdagavond een informatieavond bij de Doesburgse sportclub voor direct omwonenden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,326

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions