Transport Online - Eerste CNG/LNG tankstation langs Belgische snelweg geopend

Eerste CNG/LNG tankstation langs Belgische snelweg geopend

Eerste CNG/LNG tankstation langs Belgische snelweg geopend
11-09-2019 09:21 | Buitenland | auteur Redactie

HEVERLEE - In het Esso-servicestation langs de E40 in het Belgische Heverlee werd op 9 september het eerste “CNG/LNG station” langs een Belgische snelweg geopend. Voortaan kunnen gebruikers van voertuigen aangedreven met aardgas (CNG), tanken langs een van de drukste verkeersassen van het land, de E40 Leuven-Brussel. Het grote voordeel van het CNG/LNGstation is dat ook vrachtwagens die rijden met “LNG” (aardgas in gekoelde, vloeibare toestand) er kunnen tanken.

Samenwerking: sleutel van het succes

Dit “CNG/LNG station” is het resultaat van een samenwerking tussen EG Group, Drive Systems en de Europese Commissie, die de bouw mee financierde van dit innovatieve station, via haar ‘Connecting Europe Facility’. Met deze investering wil de Commissie de uitrol van alternatieve tankinfrastructuur langs de grote Europese transportassen ondersteunen, en meer gebruikers overtuigen om over te schakelen naar een duurzame brandstof. WEX Fleet Belgium tenslotte zal met haar GO tankkaart mee het gebruik van CNG en LNG bij bedrijven gaan stimuleren.

Infrastructuur voor aardgaswagens “klaar voor gebruik”

Het Belgische CNG netwerk telt reeds meer dan 120 stations, en er zijn al tien LNG stations in dienst. Hierdoor kunnen de meer dan 15.000 aardgasvoertuigen vlot circuleren. Het aantal voertuigen groeit dan ook gestaag. Specifiek voor het station in Heverlee is de combinatie van LNG en CNG, met bovendien de mogelijkheid om specifieke CNG trailers te vullen en dit CNG te leveren aan ‘off-grid’ CNG stations. Philippe Desrumaux, manager van Drive Systems: “Door ons concept ‘CNG Connect’ kunnen we CNG aan stations leveren die geen aansluiting op het gasnet hebben, en dit op een flexibele en efficiënte manier."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,871
Diesel1,502

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen