Bietencampagne 2019-2020 begonnen

Bietencampagne 2019-2020 begonnen [+foto's]
10-09-2019 11:10 | Transport | auteur Redactie

HOOGKERK - Vandaag, dinsdag 10 september is de suikerbietencampagne 2019-2020 weer begonnen. In het Groningse Hoogkerk staat een fabriek van de Suikerunie. Met de rust in het dorp is het voorlopig gedaan. Tientallen vrachtwagens afgeladen met suikerbieten rijden af en aan.

De bietencampagne kent dit jaar een ongelijktijdige start. De suikerfabriek in Dinteloord is 6 september al begonnen, in Anklam en Groningen 10 september. De ongelijke start is qua suikerlogistiek het gunstigst. Dit omdat de regionale opbrengstverwachtingen sterk van elkaar verschillen. De campagne begint relatief vroeg omdat de voorraad suiker in de silo’s laag is. De campagne duurt zo’n 19 weken. 

Suiker Unie verwacht per hectare gemiddeld 84 ton bieten van het land te halen. Deze moeten ongeveer 14 ton suiker opleveren. Dit is minder dan de gemiddelde hectareopbrengst van de laatste vijf jaar. In totaal gaat het om circa 6,9 miljoen ton suikerbieten.

De stand van het bietengewas verschilt sterk per regio. Op de kleigronden in Zuidwest-, West-, Midden- en Noord-Nederland staan de bieten er in het algemeen  redelijk goed voor. Echter vooral in het Zuidwesten laten behoorlijk wat percelen tekenen van het vergelingsvirus zien, tot soms wel 20% van het oppervlakte.  Op de lichte gronden in Zuidoost-, Oost- en Noordoost-Nederland is de stand minder vanwege de zomerdroogte.  NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,457

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden